Käyttämällä Remitly’ä hyväksyt evästeiden käyttömme, joka parantaa asiakaskokemustasi.


Print and/or download PDF

TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖT

Lue seuraavat tiedot huolellisesti, jotta ymmärrät täysin näkökantamme ja käytäntömme henkilötietoihisi ja niiden käyttöön liittyen. Jos et hyväksy näissä käytännöissä esitettyjä asioita, ole hyvä ja älä käytä palveluitamme. Sinun on oltava vähintään 18-vuotias käyttääksesi palveluitamme. Suosittelemme myös, että lataat tämän asiakirjan ja säilytät sitä turvallisessa paikassa.

Käyttämällä verkkosivustoamme (Sivusto), mobiilisovellustamme (Sovellus) tai mitä tahansa tuotteistamme tai palveluistamme (yhteisesti Palvelut), hyväksyt näissä tietosuojakäytännöissä kuvatut menettelyt (Käytännöt). Nämä käytännöt ovat voimassa myös, jos osallistut tutkimusprojekteihimme.

Näiden käytäntöjen lisäksi saatamme tarjota muita tietosuojakäytäntöjä tietyissä tilanteissa, kun keräämme tai käsittelemme henkilötietojasi (esim. kun jaat kertomuksesi siitä, miksi lähetät rahaa ulkomaille), jotta olet täysin tietoinen siitä, miten ja miksi käytämme tietojasi. Nämä käytännöt täydentävät mainittuja muita tietosuojakäytäntöjä, eikä niiden tarkoitus ole korvata niitä.

1. TIETOJA NÄISTÄ KÄYTÄNNÖISTÄ

Nämä käytännöt, yhdessä käyttäjäsopimuksen (ja kaikkien käyttäjäsopimuksessa mainittujen lisäehtojen kanssa) koskevat palvelujemme käyttöäsi, kun kyseisiä palveluita tarjotaan tai ne ovat saavutettavissa verkkosivustomme ja sovelluksemme kautta, ja kun olet ladannut tai suoratoistanut kopion sovelluksestamme mobiili- tai käsilaitteellesi (Laitteesi).

Näitä käytäntöjä on viimeksi päivitetty 2. maaliskuuta 2020. Tämä koskee Euroopan talousalueella asuvia palveluidemme käyttäjiä.

Kun käytämme muita isolla kirjaimella alkavia sanoja ja ilmauksia näissä käytännöissä (kuten Sopimus, Profiili ja Tapahtuma), niillä on sama merkitys kuin niille käyttäjäsopimuksessa annettu, ellei niitä ole näissä käytännöissä määritelty eri tavalla.

  1. Tietoja näistä käytännöistä
  2. Keitä me olemme?
  3. Kuka on tietosuojavaltuutettumme?
  4. Muutokset näihin käytäntöihin
  5. Sivustomme vierailijat (paitsi palvelujemme tilaajat)
  6. Palvelujemme tilaaminen
  7. Tutkimukseen osallistujat
  8. LiveChat-palvelumme käyttäjät
  9. Lapset
  10. Henkilötietojen siirtäminen ETA:n ulkopuolelle.
  11. Sinun oikeutesi
  12. Miten suojaamme henkilötietojasi
  13. Suoramarkkinointi
  14. Linkit kolmansien osapuolien verkkosivuille ja kolmansien osapuolien palveluihin

2. KEITÄ ME OLEMME?

Kaikkia palveluumme annettuja tai sen keräämiä henkilötietoja hallinnoi Remitly Europe Limited, jonka toimipaikka on WeWork, Charlemont Exchange, Charlemont Street, Dublin 2, D02V N88, Ireland, ja joka on rekisterinpitäjä (Remitly, me, meille tai meidän).

3. KUKA ON TIETOSUOJAVALTUUTETTUMME?

Olemme nimenneet tietosuojavaltuutetun (Data Protection Officer, DPO), johon voit ottaa yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää näihin käytäntöihin liittyen, tai jos uskot, että olemme rikkoneet vuoden 2018 tietosuojalakia tai EU:n yleistä tietosuoja-asetusta 2016/679 (GDPR) (Tietosuojalainsäädäntö). Tietosuojavaltuutettumme yhteystiedot ovat: Mr. Mark Doggett, WeWork, Charlemont Exchange, Charlemont Street, Dublin 2, D02V N88, Ireland; privacy@remitly.com.

4. MUUTOKSET NÄIHIN KÄYTÄNTÖIHIN

Saatamme täydentää näitä käytäntöjä milloin tahansa, ja aina kun teemme niin, ilmoitamme asiasta sinulle lähettämällä muutetun version verkkosivullemme ja sovellukseen. Käy läpi nämä käytännöt aina, kun teet tapahtuman, koska niitä on voitu päivittää sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran rekisteröidyit käyttämään palvelujamme tai viimeksi tekemäsi toimenpiteen jälkeen.

Jos et hyväksy jotakin näiden käytäntöjen kohtaa tai jotain niihin tehtyä muutosta, voit sulkea profiilisi ilmoittamalla siitä meille sähköpostitse osoitteeseen service@remitly.com tai soittamalla meille numeroon 0080055771234.

5. SIVUSTOMME VIERAILIJAT (PAITSI PALVELUJEMME TILAAJAT)

Keräämämme henkilötiedot: Keräämme evästeitä ja niihin liittyviä tietoja. Katso evästekäytäntömme.

Henkilötietojesi käyttäminen: Katso evästekäytäntömme.

Henkilötietojesi jakaminen: Jaamme näitä tietoja seuraaville:

  • henkilökuntamme (heidän tietojenkäyttönsä rajoittuu kuitenkin kuhunkin suoritettavaan työtehtävään käsittelyn perusteena olevan syyn mukaisesti sisältäen asiakastuen tarjoamisen ja vianetsinnän, data-analyysin, testauksen, tutkimuksen sekä tilastolliset ja tutkimustarkoitukset); ja
  • verkkosivustomme hosting-palvelun toimittajamme, jotta he voivat ylläpitää ja tarjota palvelujamme.

Henkilötietojesi säilyttäminen: Nämä tiedot säilytetään evästekäytännöissä mainitun ajanjakson ajan ja ne poistetaan sen jälkeen automaattisesti. Kuitenkin:

  • jos meidän on lainsäädännön mukaisesti säilytettävä niitä pidempään, säilytämme ne vaaditun ajan, ja/tai
  • jos tietoja käytetään oikeudellisissa menettelyissä (sisältäen mahdolliset tulevat oikeudelliset menettelyt), niitä säilytetään näiden oikeudellisten (ja mahdollisten seuraamuksellisten) prosessien ajan.

6. PALVELUJEMME TILAAMINEN

Keräämämme henkilötiedot: Kun tilaat palvelujamme:

  • Profiilin luominen – sinun on annettava sähköpostiosoitteesi ja salasanasi (meillä ei ole pääsyä salasanaan, emmekä siten jaa sitä). Huomaa, että sinun on luotava profiili, jotta voit tehdä tapahtumia;

  • Tapahtumien tekeminen – sinun on annettava seuraavat lisähenkilötiedot:

    • nimesi, osoitteesi, syntymäaikasi, puhelinnumerosi, rahoitusinstrumentin tiedot (joko debit/luottokortin tai pankkitilin tiedot); ja
    • jos pyydämme, tietty viranomaisten myöntämä henkilöllisyysasiakirja, joita ovat passit, ajokortit ja/tai ETA-henkilökortit (sekä kuva itsestäsi henkilöllisyysasiakirjasi kanssa), yhdessä osoitteesi todistavan dokumentaation kanssa; sekä
    • tietyt tiedot henkilöstä, jolle lähetät rahaa (vastaanottaja), jotta voimme suorittaa varojen siirron, sisältäen vastaanottajan: etunimi ja sukunimi, osoite, puhelinnumero (valinnainen) ja vastaanottajan rahoituslaitoksen tiedot, jotta hän voi nostaa rahansiirron (nämä voivat olla vastaanottajan pankkiyhteystiedot – jos vastaanottaja saa varat suodaan pankkitililleen; tai rahoituslaitoksen tiedot – jos mahdollisuus käteisnostoon on olemassa);
  • Tapahtumat, jotka täyttävät tai ylittävät lähetysrajamme (ks. välilehti “lähetysrajat” profiilissasi) sinun on myös annettava meille seuraavat lisähenkilötiedot: tiedot viimeisimmästä tapahtumastasi meillä (summa ja vastaanottajan tiedot); maksutapa, jota palveluissamme käytät; keskimääräinen lähettämäsi summa; kuinka usein aiot käyttää palvelujamme; aiotko lähettää useille vastaanottajille ja eri sijainneista; suhteesi vastaanottajaan ja syy rahan lähettämiseen; ammattisi; työnantajasi ja todistus siitä, miten rahoitat tapahtumasi (kuten tiliote tai palkkalaskelma).

  • Kilpailuun tai kampanjaan osallistuminen tai tutkimukseen osallistuminen – sinun on annettava nimesi ja sähköpostiosoitteesi (ellei kyselyä suoriteta nimettömänä) ja tietyt muut henkilötiedot, joita sinulta saatetaan pyytää kyselylomakkeilla.

  • #WhyISend – jos päätät jakaa kertomuksesi siitä, miksi lähetät rahaa ulkomaille, sinun on annettava joitakin tietoja verkkolomakkeellamme (joka on saatavana sivustollamme ja sovelluksessa).

  • Yhteystietojen tuonti – saatamme antaa sinulle menetelmän tuoda yhteystietoja* Gmailista, Yahoo Mailista tai muilta sähköpostipalvelujen tarjoajilta, sekä antaa sinun syöttää niitä käsin henkilöiden kutsumiseksi palvelujemme jäseniksi (emme kerää käyttäjänimeä ja salasanaa sähköpostitililtä, jolta haluat tuoda yhteystietojasi, koska annat ne suoraan sähköpostipalvelun tarjoajalle, ja hyväksyntäsi jälkeen se lähettää meille sähköpostin yhteystietosi).

  • Jotta voit käyttää viittauspalveluamme sähköpostitse kertoaksesi palveluistamme ystävälle*, sinun on annettava ystäväsi nimi ja sähköpostiosoite.

  • Ennen kuin annat meille pääsyn kenenkään toisen henkilön tietoihin, sinun on ensin saatava siihen hänen suostumuksensa, ja me ilmoitamme hänelle, että olet toimittanut hänen tietonsa meille.

Kun olet:

  • tuonut yhteystietosi, niin lähetämme hänelle ohjeesi perusteella sähköpostikutsun ja enintään yhden muistutussähköpostin, jolla kutsumme hänet vierailemaan sivustollamme. Säilytämme näitä tietoja vain tämän sähköpostin lähettämistä varten; ja/tai
  • viitannut ystävästäsi meille, lähetämme ystävällesi automaattisesti sähköpostiviestin ja enintään yhden muistutusviestin, jossa pyydämme häntä vierailemaan sivustollamme. Säilytämme näitä tietoja vain tämän sähköpostin lähettämistä varten ja viittauksesi onnistumisen seurantaa varten.

Molemmissa tapauksissa yhteystietosi/ystäväsi voi milloin tahansa PYYTÄÄ POISTAMAAN nämä tiedot tietokannastamme, ja noudatamme esitettyä pyyntöä. Säilytämme kopion kyseisestä sähköpostista “estolistalla” noudattaaksemme yhteydenoton estopyyntöä. He ovat vapaita muuttamaan markkinointivalintojaan milloin tahansa.

Lisäksi keräämme seuraavia tietoja:

  • tapahtumalokit, jotka sisältävät tietoja tapahtumasi (nämä tiedot annetaan myös sähköpostikuittauksen muodossa, jollaisen saat, kun toimenpiteesi on valmis), tiedot sisältävät yksittäisen toimenpiteen viitenumeron, joka linkittyy jokaiseen toimenpiteeseen;
  • tiedot, joita annat meille, kun otat yhteyttä asiakaspalveluun (luomme sinulle myös automaattisesti asiakastunnuksen, kun rekisteröidyt palveluihimme, jotta voimme tunnistaa sinut CRM-järjestelmässämme);
  • tiedot, joita (lainsäädännön mukaisesti) saamme kolmansien osapuolien lähteistä, kuten henkilöllisyyden vahvistuspalveluista, sähköisistä tietokantapalveluista, luottotietoja raportoivilta yrityksiltä, liiketoimintakumppaneilta, teknisten palvelujen sekä maksu- ja kuljetuspalvelujen alihankkijoilta, mainosverkostoilta ja markkinatutkimuspalvelujen tarjoajilta;
  • seuraavat tekniset tiedot kerätään automaattisesti, kun käytät sivustoamme tai sovellustamme:
    • laitteisto ja ohjelmisto, jota käytät käyttäessäsi palvelujamme (joihin saattaa kuulua käyttämäsi laitteen tyyppi), yksittäisen laitteen tunniste (esim. laitteesi IMEI-numero tai laitteesi käyttämä matkapuhelinnumero), IP-osoitteesi, matkapuhelinverkon tiedot, mobiilikäyttöjärjestelmäsi, käyttämäsi mobiiliselaimen tyyppi, sivut, joita käytät sivustoltamme, ja muut verkkosivustot, joilla käyt ennen kuin käytät palvelujamme;
    • GPS-teknologia nykyisen sijaintisi määrittämiseksi (jotkin sijaintitietoja käyttävät palvelumme edellyttävät henkilötietojasi toimiakseen);
    • palvelujemme käyttösi, mukaan lukien miten ja kenen toimesta sekä kenelle käytät palvelujamme rahan lähettämiseen tai vastaanottamiseen; ja
  • evästeet (ks. evästekäytäntömme).

Henkilötietojesi käyttäminen: Käytämme näitä tietoja seuraavasti:

  • ensisijaisesti noudattaaksemme lainsäädännöllisiä velvoitteitamme, erityisesti eurooppalaisten kansallisten lainsäädäntöjen nojalla seuraavissa muodoissa: neljäs rahanpesun vastainen direktiivi (EU 2015/849), kuten Yhdistyneen kuningaskunnan rahanpesua, terrorismin rahoitusta ja varojen siirtoa koskevat säädökset (tiedot maksajasta) 2017, toinen maksupalveludirektiivi (EU 2015/2366), kuten Yhdistyneen kuningaskunnan maksupalveluasetus 2017, sekä EU:n pankkisiirtoasetus (2015/847), Yhdistyneen kuningaskunnan vuoden 2002 rikoslaki, Yhdistyneen kuningaskunnan terrorismilaki 2000, Yhdistyneen kuningaskunnan, EU:n ja YK:n erilaiset pakotelainsäädännöt, sekä erilaiset määräykset ja ohjeistukset liittyen riskien tutkintaan, riskien arviointiin, petoksiin, terrorismin rahoituksen estämiseen, rahanpesun estämiseen, kuluttajien suojaamiseen ja valitusten käsittelyyn. Käytämme edellä viitattuja tietoja lainsäädännöllisten velvoitteidemme täyttämiseen, poikkeuksena niiden henkilöiden tiedot, joihin viittaat palvelussamme.

    Jos et anna tietoja, joita olemme kuvanneet edellisessä osassa, et pysty tekemään mitään tapahtumia;

  • täyttääksemme sopimusvelvoitteet – käynnissä olevat kilpailut, kampanjat ja tutkimukset – erityisesti, nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Jos et anna näitä tietoja, et pysty osallistumaan kyseisiin kilpailuihin, kampanjoihin tai tutkimuksiin (ellei tutkimusta suoriteta nimettömänä);

  • meidän tai kolmannen osapuolen oikeutetut edut – erityisesti tietyt yhteys- ja henkilötiedot, tapahtumia koskevat tiedot, tekniset tiedot (mukaan lukien evästeet) ja asiakastunnuksesi, jotta voimme:

    • pyytää asiakaspalautetta, ja parantamaan ja kehittämään palvelujamme;
    • antaa sinulle palkintoja tai kannustimia palvelujemme käyttämiseen tai suosittelemiseen;
    • kasvattaa liiketoimintaamme ja saada tietoa markkinointistrategiaamme ja mainoskampanjoitamme varten;
    • kerätä tietoja, joiden avulla voimme ymmärtää miksi ja miten vuorovaikutat kanssamme ja palvelujemme kautta;
    • työskennellä kolmantena osapuolena toimivien kumppaneidemme kanssa, jotta me voimme ja/tai he voivat tarjota, antaa ja/tai seurata palkintoja, kannustimia ja/tai kampanjoiden toimintaa heidän kanssaan tekemiemme sopimusten mukaisesti; ja
    • markkinoida palvelujamme sinulle, tai suorittaa markkinatutkimuksia, edellyttäen, että markkinoinnin ja viestinnän asetuksesi profiilissasi sallivat sen;
  • oikeutettua etuamme varten – tietyt tekniset tiedot laitteestasi, jotta voimme harjoittaa liiketoimintaa ja markkinoinnin analyysiä;

  • oikeutettua etuamme varten – kun olet viitannut ystäväsi meille tai ohjeistanut meitä ottamaan yhteyttä tuotuun yhteystietoon, käytämme hänen nimeään ja sähköpostiosoitettaan, jotta voimme markkinoida palvelujamme hänelle; ja

  • suostumuksesi perusteella – #WhyISend, ja evästeet (ks. evästekäytännöt<span style="text-decoration:underline;">)</span>.

Emme ota yhteyttä vastaanottajiisi, paitsi jos olet niin ohjeistanut tai jos sitä vaaditaan tapahtuman toteuttamiseksi, lakien tai säännösten mukaisten velvoitteidemme noudattamiseksi ja/tai markkinatutkimuksen suorittamiseksi (ks. osio 7). Näitä tietoja käytetään yksinomaan pyyntösi täyttämiseen tai millä tahansa annetulla syyllä.

Edellä mainittuihin toimintoihin liittyen saatamme suorittaa automaattista käsittelyä ja/tai profilointia perustuen vuorovaikutukseesi palvelujemme kautta, profiilitietoihisi ja muihin tietoihin, joita saatat ajoittain antaa meille, yhdessä kolmansilta osapuolilta saatujen tietojen kanssa. Rajoitetuissa tapauksissa automaattiset prosessit voivat rajoittaa tai estää pääsyn palveluihimme, jos ne havaitsevat toimintaa, jonka uskomme aiheuttavan turvallisuus- tai muun riskin palveluillemme, muille käyttäjille tai kolmansille osapuolille.

Esimerkiksi: automatisoidut prosessimme voivat ilmoittaa meille, että käytät palvelujamme maassa, jossa meillä ei ole liiketoimintalupaa. Tämä on tärkeää, koska emme halua palveluntarjonnassamme syyllistyä lakien rikkomiseen.

Toinen esimerkki on, että saatamme käyttää henkilötietojasi henkilöllisyyden tarkastusten suorittamiseen. Tämä on myös tärkeää, koska se auttaa meitä varmistamaan henkilöllisyytesi ja estämään muita esittämästä sinua.

Henkilötietojesi jakaminen:

  • Kaikki tietosi ja vastaanottajiesi tiedot jaetaan seuraaville:
    • henkilökuntamme (heidän tietojenkäyttönsä rajoittuu kuitenkin kuhunkin suoritettavaan työtehtävään käsittelyn perusteena olevan syyn mukaisesti, sisältäen (i) palveluihimme rekisteröitymisen ja niiden käytön hakemusten käsittely (ii) henkilöllisyytesi tarkistaminen (iii) tapahtumiesi käsittely (iv) palvelujemme, sisällön, markkinoinnin ja mainonnan seuranta, parantaminen ja personointi (v) muiden palvelujemme ja niihin liittyvien asiakaspalvelujen tarjoaminen, sekä (vi) riskien tutkinta, vianetsintä, data-analyysi, testaus, tutkimus sekä tilastolliset tarkoitukset ja kyselytarkoitukset);
    • muut konsernimme yritykset (Remitly, Inc, Remitly UK Limited, Remitly Global, Inc., Remitly Global Operations Inc. ja Remitly Nicaragua S.A.) tarkoituksena asiakaspalvelun tarjoaminen ja riskien tutkinta;
    • verkkoalustamme, tietokantamme ja hosting-palvelun toimittajamme, jotta he voivat ylläpitää ja tarjota palvelujamme;
    • ulkoistetut asiakaspalveluntarjoajamme, jotta he voivat tukea asiakaspalvelutoimintojamme;
    • erilaiset kolmannet osapuolet, jotka tarjoavat ohjelmistoja ja työvälineitä mahdollistamaan palvelujemme toiminnan (mukaan lukien sähköpostin, pikaviestimet, asiakirjojen/sopimusten hallinnan ja tiedostojen jakamisen); ja
    • kolmannet osapuolet, jos kaikki varallisuutemme tai joitain osia siitä myydään, haltuunotetaan tai yhdistetään, jos henkilötietosi ovat osa siirtyviä resursseja (jos näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta tiedotteella sivustollamme ja sovelluksessamme, samoin kaikista valinnoista, joita sinulla saattaa olla henkilötietoihisi liittyen).
  • Kaikki tietosi (paitsi evästeet) ja vastaanottajatietosi jaetaan poliisille, turvallisuuspalveluille, lainkäyttöviranomaisille, toimivaltaisille hallintoviranomaisille sekä hallintojen välisille tai kansainväliselle viranomaisille ja instansseille, toimivaltaisille edustajistoille ja sääntelyviranomaisille (mukaan lukien itsesääntelyviranomaiset tai -menettelyt) sen varmistamiseksi, että noudatamme lainsäädännöllisiä velvoitteitamme valitusten käsittelyssä, kuluttajansuojassa, maksupalvelutapahtumissa, petosten ehkäisyssä, terrorismin rahoituksen estämisessä ja rahanpesun vastaisessa toiminnassa.
  • Kaikki tietosi (paitsi evästeet) ja vastaanottajiesi tiedot jaetaan seuraaville:
    • ulkopuoliset asianajajat, joita ajoittain käytämme auttamaan meitä suojaamaan Remitlyn, asiakkaittemme, toimittajiemme, yhteystietojemme tai muiden osapuolien oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta (mukaan lukien näiden käytäntöjen pakottamisen ja puolustamisen); ja/tai
    • ulkoiset tarkastajat, joita ajoittain käytämme tarkastamaan meidät.
  • Kaikki tietosi (paitsi asiakastunnuksesi ja tietyt tekniset tiedot sijainnistasi) sekä kaikki vastaanottajasi tiedot jaetaan kolmansien osapuolien ohjelmistojen tarjoajille, joiden avulla voimme tallentaa tietoa siitä, miten käytät palvelujamme ja vuorovaikutat niiden kautta, jotta voimme parantaa palvelujamme ja auttaa mahdollisissa oikeudellisissa puolustustoimissa palvelujemme käyttöösi liittyen.
  • Nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, syntymäaikasi, puhelinnumerosi ja debit/luottokortin sekä pankkitilin tiedot, tietyt tekniset tiedot laitteestasi ja sijainnistasi, tapahtumiesi tiedot ja kaikki vastaanottajatietosi jaetaan useille petostentorjuntapalvelujen toimittajille (mukaan lukien petosten tarkastajat), joita ajoittain käytämme auttamaan meitä täyttämään lainsäädännölliset velvoitteemme riskituloksiin, petosten sekä terrorismin rahoituksen ja rahanpesun vastaisiin toimenpiteisiin liittyen.
  • Nimesi, osoitteesi ja syntymäaikasi, sekä vastaanottajasi nimi ja osoite jaetaan erilaisten pakotteiden suodattajien kesken, joita ajoittain käytämme auttamaan meitä noudattamaan lainsäädännöllisiä velvoitteitamme liittyen riskien arviointiin, petosten ehkäisyyn, pakotteiden noudattamiseen, terrorismin rahoituksen torjuntaan ja rahanpesun estämiseen.
  • Nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, syntymäaikasi, puhelinnumerosi, viranomaisten myöntämä henkilöllisyysasiakirja, kuva itsestäsi henkilöllisyysasiakirjasi kanssa sekä vastaanottajasi syntymäaika jaetaan erilaisille kolmansille osapuolille, joita ajoittain käytämme tarjoamaan meille tukea lainsäädännölliseen velvoitteeseemme “tuntea asiakkaamme” liittyen (kuten taustatietojen tarkistus, henkilöllisyyden vahvistuspalvelut/tietokannat, viranomaisraportointi ja henkilöllisyysasiakirjojen todennus, validointi ja muuntaminen). Henkilöllisyytesi tarkistamiseksi Remitly käyttää Onfidon palveluja. Onfido tarkistaa, että henkilöllisyysasiakirjasi ovat kelvollisia ja vahvistaa myös sen, että valokuvasi vastaa asiakirjojen valokuvaa. Tarkastuksen tulokset jaetaan sitten Remitlyn kanssa. Valokuvasi ja henkilöllisyysasiakirjasi jaetaan Onfidon kanssa tätä tarkoitusta varten ja myös, jotta Onfido voi ylläpitää, suojata ja parantaa palvelujaan. Onfidon tietosuojakäytännöt löytyvät täältä.
  • Yhteystietosi ja henkilötietosi, sekä pankki-/luottokortti- ja pankkitilitietosi, tapahtumaviite ja -tiedot, tietyt tekniset tiedot laitteestasi ja sijainnistasi, ja kaikki vastaanottajasi tiedot jaetaan pankkiemme ja muiden maksunkäsittelijöittemme kanssa, jotta tapahtumasi voidaan käsitellä (mukaan lukien kaikki siihen liittyvät ongelmat, esim. petosten tarkastukset).
  • Nimesi, asiakastunnuksesi, tietyt tekniset tiedot laitteestasi ja sijainnistasi, tapahtuman viitenumero ja vastaanottajasi rahoituslaitoksen tiedot annetaan oletusarvoisesti jakelukumppaneillemme (kuten pankkisi tai luottokorttisi myöntäjä sekä vastaanottajasi pankki), mutta jotkin jakelukumppanit voivat myös pyytää (ja meidän on luovutettava) sähköpostiosoitteesi, syntymäaikasi, osoitteesi, puhelinnumerosi, tapahtumalokit, debit/luottokortin ja pankkitilin tiedot sekä viranomaisten antama henkilöllisyysasiakirja, kuten myös vastaanottajasi nimi, osoite ja puhelinnumero.
  • Nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, syntymäaikasi (mutta vain “hyvää syntymäpäivää” -viestejä varten), puhelinnumerosi,debit/luottokorttisi ja pankkitilisi tiedot, tietyt tekniset tiedot laitteestasi ja sijainnistasi, sekä toimenpiteen viite jaetaan kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle, joita ajoittain käytämme sähköpostivahvistusten lähettämiseen tapahtumistasi (johon meillä on lakisääteinen velvoite) (emme lähetä niitä itse).
  • Nimesi ja puhelinnumerosi, tapahtumaviite ja vastaanottajasi nimi ja puhelinnumero jaetaan kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle, jota käytämme lähettämään vahvistuksen toimenpiteestäsi (johon meillä on lakisääteinen velvoite) tekstiviestillä.
  • Nimesi, sähköpostiosoitteesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, syntymäaikasi ja debit/luottokorttisi sekä pankkitilisi tiedot jaetaan kolmannen osapuolen seurantapalvelujen tarjoajalle, jotta voimme ylläpitää ja parantaa palvelutarjontaamme.
  • Asiakastunnuksesi jaetaan erilaisille kolmannen osapuolen ohjelmistontarjoajille, jotta voimme seurata palvelujemme käytössä mahdollisesti kohtaamiasi teknisiä ongelmia.
  • Tiettyjä teknisiä tietoja laitetunnuksestasi jaetaan kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, jotka auttavat meitä markkinointianalyysissä.
  • Tietyt yhteys- ja henkilötiedot, tapahtumatiedot, tekniset tiedot (mukaan lukien evästeet) ja asiakastunnuksesi jaetaan kolmansien osapuolien palveluntarjoajille, jotta he voivat aika ajoin auttaa meitä:
    • asiakaspalautteen keräämiseen ja auttamaan meitä parantamaan ja kehittämään palvelujamme (mukaan lukien kyselyjen tekeminen); ja/tai
    • palvelujemme markkinointiin sinulle tai markkinatutkimuksen suorittamiseen.
  • Yhteystietosi jaetaan kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, jotta he voivat varmistaa, että yhteystiedot ovat oikeita.
  • Sähköpostisi, tietyt tekniset tiedot sekä tiedot sijainnistasi ja laitteesi tunnus, ystäväsi nimi ja sähköpostiosoite jaetaan kolmansien osapuolien palveluntarjoajille, jotta he voivat auttaa meitä markkinointiaktiviteeteissamme ja mainoskampanjoissamme;
  • Tietyt yhteys- ja henkilötiedot, tapahtumatiedot ja asiakastunnuksesi jaetaan kolmansien osapuolien palveluntarjoajille, jotta he voivat auttaa meitä ymmärtämään miksi ja miten vuorovaikutat kanssamme ja palvelujemme kautta.
  • Tietyt yhteystiedot ja tapahtumatiedot jaetaan kolmansien osapuolien kumppaneillemme, jotta me voimme ja/tai he voivat tarjota, antaa ja/tai seurata palkintoja, kannustimia ja/tai kampanjoiden toimintaa heidän kanssaan tekemiemme sopimusten mukaisesti.
  • Nimesi ja sähköpostiosoitteesi jaetaan kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kanssa, jotta he voivat toimittaa lahjakortteja, joita saatamme ajoittain antaa sinulle palkintoina tai kannustimina palvelujemme käyttämisestä tai suosittelemisesta.
  • Sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi (ja joissakin tapauksissa myös nimesi) jaetaan seuraaville:
    • sosiaalisen median alustat, jotka tarjoavat meille markkinointipalveluja; ja
    • kolmannen osapuolen alihankkijat, jotta he voivat ajoittain auttaa meitä saamaan asiakaspalautetta ja auttamaan meitä parantamaan ja kehittämään palvelujamme (mukaan lukien tutkimusten suorittaminen).

Henkilötietojesi säilyttäminen: Säilytämme henkilötietojasi vain täyttääksemme tarkoituksen, jota varten ne on kerätty, mukaan lukien kaikki lain, kirjanpidon tai raportoinnin vaatimat tarkoitukset. Henkilötietojen sopivien säilytysaikojen määrittelemiseksi huomioimme (muiden seikkojen ohella):

  • sovellettavien lakien ja/tai sääntelijöidemme meille asettamat velvoitteet ja/tai säilytysajat
  • henkilötietojen määrän, luonteen ja arkaluontoisuuden
  • henkilötietojesi luvattoman käytön tai paljastumisen aiheuttaman mahdollisen riskin, ja
  • tarkoitukset, joita varten käsittelemme henkilötietojasi, ja se, voimmeko saavuttaa ne tarkoitukset muilla tavoilla.

Huomaa, että käyttämällä palvelujamme annat suostumuksesi siihen, että säilytämme henkilötietojasi (mukaan lukien tapahtumiesi tiedot ja keräämämme ja vahvistamamme tiedot henkilöllisyydestäsi) pitempään kuin 5 vuotta sen jälkeen kun lainsäädännöllinen suhteesi meihin päättyy. Tämän tarkoitus on, että voimme havaita ja estää petokset ja/tai muut palvelujemme asiattomat käytöt.

7. TUTKIMUKSEEN OSALLISTUJAT

*Keräämämme henkilötiedot: *Jos osallistut tutkimusprojektiimme (puhelimitse, henkilökohtaisesti, sähköisellä kyselyllä tai muulla tavalla), säilytämme nimesi, yhteystietosi ja kaikki muut tutkimusprojektimme yhteydessä antamasi henkilötiedot.

Henkilötietojesi käyttäminen: Käytämme näitä tietoja oikeutettuja etujamme varten voidaksemme suorittaa tutkimusprojekteja, jotka voivat myös auttaa meitä parantamaan ja/tai kehittämään tuotteitamme ja palvelujamme.

Henkilötietojesi jakaminen: Jaamme näitä tietoja seuraaville:

  • henkilökuntamme (heidän tietojenkäyttönsä rajoittuu kuitenkin kuhunkin suoritettavaan työtehtävään käsittelyn perusteena olevan syyn mukaisesti);
  • muut konsernimme yritykset (Remitly, Inc, Remitly UK Limited, Remitly Global, Inc., Remitly Global Operations Inc. ja Remitly Nicaragua S.A.);
  • verkkoalustamme, tietokantamme ja hosting-palvelun toimittajamme, jotta he voivat ylläpitää ja tarjota tutkimustemme tallentamiseen käytettäviä ratkaisuja;
  • erilaiset kolmannet osapuolet, jotka tarjoavat liiketoimintamme toteuttamiseen tarvittavia ohjelmistoja ja työvälineitä (mukaan lukien sähköposti, pikaviestimet, asiakirjojen/sopimusten hallinnan ja tiedostojen jakaminen); ja
  • kolmannet osapuolet, jos kaikki varallisuutemme tai joitain osia siitä myydään, haltuunotetaan tai yhdistetään, jos henkilötietosi ovat osa siirtyviä resursseja (jos näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta tiedotteella sivustollamme, samoin kaikista valinnoista, joita sinulla saattaa olla henkilötietoihisi liittyen).

Henkilötietojesi säilyttäminen: Säilytämme henkilötietojasi vain täyttääksemme tarkoituksen, jota varten ne on kerätty, mukaan lukien kaikki lain, kirjanpidon tai raportoinnin vaatimat tarkoitukset. Henkilötietojen sopivien säilytysaikojen määrittelemiseksi huomioimme (muiden seikkojen ohella):

  • sovellettavien lakien ja/tai sääntelijöidemme meille asettamat velvoitteet ja/tai säilytysajat;
  • henkilötietojen määrän, luonteen ja arkaluontoisuuden;
  • henkilötietojesi luvattoman käytön tai paljastumisen aiheuttaman mahdollisen riskin; ja
  • tarkoitukset, joita varten käsittelemme henkilötietojasi, ja se, voimmeko saavuttaa ne tarkoitukset muilla tavoilla.

8. LIVECHAT-PALVELUMME KÄYTTÄJÄT

Käytämme kolmannen osapuolen palveluntarjoajia ja tukea LiveChat-palvelullemme, jonka avulla vastaamme kysymyksiin palveluistamme ja autamme sivustomme toimintaan liittyvissä mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Keräämämme henkilötiedot: Jos käytät LiveChat-palvelua, me keräämme: nimesi, sähköpostiosoitteesi (valinnainen) ja LiveChat-istuntosi sisällön.

Henkilötietojesi käyttäminen: Käytämme näitä tietoja kysymyksiisi vastaamiseen.

Henkilötietojesi jakaminen: Jaamme näitä tietoja seuraaville:

  • henkilökuntamme (heidän tietojenkäyttönsä rajoittuu kuitenkin kuhunkin suoritettavaan työtehtävään käsittelyn perusteena olevan syyn mukaisesti sisältäen asiakastuen tarjoamisen ja vianetsinnän, data-analyysin, testauksen, tutkimuksen sekä tilastolliset ja tutkimustarkoitukset); ja
  • palveluntarjoajillemme, jotta he voivat ylläpitää ja toteuttaa LiveChat-palvelumme.

Henkilötietojesi säilyttäminen: Säilytämme henkilötietojasi vain täyttääksemme tarkoituksen, jota varten ne on kerätty, mukaan lukien kaikki lain, kirjanpidon tai raportoinnin vaatimat tarkoitukset. Henkilötietojen sopivien säilytysaikojen määrittelemiseksi huomioimme (muiden seikkojen ohella):

  • sovellettavien lakien ja/tai sääntelijöidemme meille asettamat velvoitteet ja/tai säilytysajat;
  • henkilötietojen määrän, luonteen ja arkaluontoisuuden;
  • henkilötietojesi luvattoman käytön tai paljastumisen aiheuttaman mahdollisen riskin; ja
  • tarkoitukset, joita varten käsittelemme henkilötietojasi ja se, voimmeko saavuttaa ne tarkoitukset muilla tavoilla.

Jos olet käynyt sivustollamme, katso myös kohta Sivustollamme kävijät yllä.

9. LAPSET

Pyydämme alle 18-vuotiaita henkilöitä (jotka katsomme lapsiksi ja alaikäisiksi) pidättäytymään palvelujemme käytöstä tai henkilötietojen lähettämisestä meille. Alle 18-vuotiaat henkilöt eivät ole oikeutettuja käyttämään palvelujamme, ja jos havaitsemme, että joku alle 18-vuotias on rekisteröinyt profiilin meille, suljemme sen.

10. HENKILÖTIETOJEN SIIRTÄMINEN ETA:N ULKOPUOLELLE

Jaamme henkilötietojasi Remitly-konsernin sisällä ja ulkopuolisille kolmansille tahoille (joiden eri luokkiin on viittaukset näissä käytännöissä). Tähän voi sisältyä henkilötietojesi siirtäminen Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle. Aina kun siirrämme henkilötietojasi ETA-alueen ulkopuolelle, varmistamme, että vastaavantasoisia suojatoimia noudatetaan. Joissakin tilanteissa henkilötietojasi voidaan siirtää maihin, joiden Euroopan komission katsoo tarjoavan riittävän suojan henkilötiedoillesi. Muissa tapauksissa varmistamme, että vähintään yksi lainvoimainen suojatoimenpide toteutetaan. Tähän voi sisältyä:

  • Kun siirrämme henkilötietoja Remitly-konsernin sisällä tai jossakin määrin myös kolmansien osapuolien suhteen, voimme käyttää erityisiä Euroopan komission hyväksymiä sopimuksia, jotka antavat henkilötiedoille saman suojan kuin niillä on Euroopassa; tai
  • Kun käytämme Yhdysvalloissa toimivia ulkoisia kolmansia osapuolia, voimme siirtää henkilötietoja niille, jos ne ovat mukana EU:n–Yhdysvaltojen Privacy Shield -sopimuksessa, joka edellyttää, että ETA:n ja Yhdysvaltojen välillä jaettaville henkilötiedoille tarjotaan samanlaista suojaa.

11. SINUN OIKEUTESI

Säilyttämiimme henkilötietoihisi liittyen sinulla on oikeus:

  • päästä henkilötietoihisi ja tietoihin siitä, miten käsittelemme niitä
  • pyytää meitä korjaamaan säilyttämiemme henkilötietojesi sisältöä, jos tiedot ovat epätarkkoja, tai täydentämään puutteelliset henkilötiedot
  • pyytää meitä, tietyissä rajoitetuissa tapauksissa, poistamaan henkilötietosi tai lopettamaan niiden käsittely
  • vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin
  • vastustaa pelkästään automaattiseen käsittelyyn perustuvia päätöksiä, mukaan lukien profiloinnin
  • haastaa meidät sellaisesta henkilötietojesi käsittelystä, jota on perusteltu oikeutetuilla eduillamme
  • pyytää meitä, tietyissä rajoitetuissa tapauksissa, rajoittamaan henkilötietojen käsittely pelkästään säilytykseen
  • pyytää meitä, tietyissä rajoitetuissa tapauksissa, siirtämään henkilötietosi toiselle verkossa palveluja tarjoavalle toimijalle
  • estää käsittely, joka todennäköisesti aiheuttaa vahinkoa tai rasitusta sinulle, ja hakea korvausta meiltä mahdollisista vahingoista, joita sinulle on aiheutunut tekemistämme tietosuojalainsäädännön rikkomuksista
  • saada ilmoitus henkilötietoihin kohdistuvasta murrosta, joka todennäköisesti aiheuttaa suuren riskin oikeuksillesi ja vapauksillesi, ja
  • tehdä valitus toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle.

Vastaanottajillasi on myös nämä oikeudet liittyen heidän henkilötietoihinsa, joita käsittelemme.

Jos sinä (tai edustajasi) haluat käyttää jotakin näistä oikeuksista, ota yhteyttä osoitteeseen privacy@remitly.com (saatamme pyytää sinua/edustajaasi vahvistamaan sinun/edustajasi henkilöllisyyden – pyydämme tekemään yhteistyötä kanssamme halutessamme vahvistaa henkilöllisyytesi). Huomaa, että saatamme tarvita tiettyjä henkilötietoja, jotta voimme tarjota pyytämiäsi palveluja ja/tai tietoja, joten asetuksiisi tekemäsi muutokset tai rajoitukset, joita meiltä pyydät henkilötietojesi käsittelyn suhteen, voivat vaikuttaa siihen, mitä tietoja voimme antaa.

Huomaa myös, että joskus emme pysty lopettamaan henkilötietojesi käyttöä vaikka pyydät meitä tekemään niin (esimerkiksi kun meidän on käytettävä niitä lain vaatimusten mukaisesti tai meidän on säilytettävä tiedot sääntelyyn liittyvissä tarkoituksissa). Jos rajoitamme henkilötietojesi käyttöä tai lopetamme sen kokonaan, emme pysty tarjoamaan sinulle palveluja, kuten rahansiirtojen suorittamista. Kerromme, jos emme pysty toteuttamaan pyyntöäsi, tai miten pyyntösi voi vaikuttaa sinuun, kun otat meihin yhteyttä.

12. MITEN SUOJAAMME HENKILÖTIETOJASI

Käytämme toimialan hyväksyttyjä standardeja suojataksemme tietoja, joita lähetät meille. Olemme ottaneet käyttöön SSL (Secure Socket Layer) -salausteknologian suojaamaan arkaluontoisia tietojasi, kuten pankkitilin ja luottokortin numeroa, syntymäaikaa ja viranomaisten myöntämää henkilöasiakirjan numeroa, jotka lähetetään sivustomme ja/tai sovelluksemme kautta. Edellytämme myös suojattujen kirjautumistietojen käyttämistä (joihin voi esimerkiksi kuulua käyttäjänimi ja salasana) jokaiselta käyttäjältä, joka haluaa käyttää tietojaan sivustoltamme ja/tai sovelluksestamme.

Jos olemme antaneet sinulle (tai olet itse valinnut) salatut kirjautumistiedot (kuten salasanan), jotka antavat sinulle mahdollisuuden käyttää tiettyjä palvelujemme osia, olet vastuussa näiden tietojen säilyttämisestä luottamuksellisina ja suojattuina. Jos lisäksi sallit pääsyn palveluihimme käyttämällä sormenjälkeäsi laitteessasi (esim. Apple Touch ID:n avulla), et saa antaa muiden henkilöiden rekisteröidä sormenjälkiään kyseiselle laitteelle, koska se voi antaa heille pääsyn palveluihimme ja voit joutua vastuuseen heidän toiminnoistaan. Mikään internetin kautta tapahtuva tiedonsiirto tai tiedon sähköinen tallennustapa ei kuitenkaan ole 100-prosenttisesti turvallinen. Tästä syystä emme voi taata ehdotonta turvallisuutta, ja kaikki henkilötietojen lähetys tapahtuu omalla riskilläsi. Jos sinulla on turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen service@remitly.com.

13. SUORAMARKKINOINTI

Sinulla on oikeus pyytää meitä olemaan käsittelemättä henkilötietojasi markkinointitarkoituksissa. Voit käyttää tätä oikeutta milloin tahansa tekemällä “peruuta tilaus” -toiminnon, joka on käytettävissäsi (esim. napsauttamalla jokaisessa sinulle lähettämässämme kampanjasähköpostissa olevaa “peruuta tilaus” -linkkiä). Kunnioitamme valintaasi ja pidättäydymme lähettämästä sinulle näitä viestejä. Huomaa, että jos pyydät meitä olemaan ottamatta yhteyttä sinuun sähköpostilla tiettyihin sähköpostiosoitteisiin, säilytämme kopion tästä sähköpostiosoitteesta “estolistalla”, jotta voimme noudattaa pyyntöäsi olla ottamatta yhteyttä. Voit vapaasti muuttaa markkinointivalintojasi milloin tahansa.

Voit myös hallita sitä, miten käytämme joitakin henkilötietojasi osana palvelujamme (kuten esimerkiksi miten viestimme kanssasi) vahvistamalla ensisijaiset asetuksesi profiilissasi. Huomaa, että kaikkea viestintää ei voi estää – meidän on esim. lähetettävä sinulle sähköposti-ilmoituksia palveluistamme noudattaaksemme velvoitteitamme, jotka liittyvät sellaisiin kansallisen lainsäädännön ja sääntelyviranomaisten määräyksiin, jotka mahdollistavat toisen maksudirektiivin (direktiivi [EU] 2015/2366) toteutumisen.

14. LINKIT KOLMANSIEN OSAPUOLIEN VERKKOSIVUILLE JA PALVELUIHIN

Osat palveluistamme käyttävät Google Maps -palveluja, mukaan lukien Google Maps API(t). Näiden ominaisuuksien käyttö on Google Maps -lisäkäyttöehtojen ja Googlen tietosuojakäytäntöjen alaista. Käyttämällä tätä sivustoa ja palvelua hyväksyt myös Googlen ehdot (ajoittaisine muutoksineen).

Sivustomme ja sovelluksemme sisältävät linkkejä muille verkkosivuille, joiden tietosuojakäytännöt voivat erota Remitlyn käytännöistä. Jos lähetät henkilötietojasi jollekin näistä verkkosivuista, tietosi ovat niiden sivustojen tietosuojakäytäntöjen alaisia, emmekä me ole missään vastuussa tai mitenkään korvausvelvollisia näiden verkkosivujen käytäntöjen tai niillä mahdollisesti kerättävien ja käsiteltävien henkilötietojen suhteen (kuten esim. yhteys- ja sijaintitiedot). Suosittelemme, että luet huolellisesti kaikkien käyttämiesi sovellusten ja sivustojen tietosuojakäytännöt.

Tämä käytäntö ei kata käytäntöjä, joita on sellaisilla kolmansilla osapuolilla, joiden kanssa saatat joutua tekemisiin, kun käytät palveluja, kuten matkapuhelinoperaattorisi tai muut palvelujemme käyttäjät. Ota näihin yhteyttä saadaksesi tietoja tietosuojakäytännöistä ennen kuin luovutat niille henkilötietojasi.

Sivustomme ja sovelluksemme sisältävät sosiaalisen median ominaisuuksia, kuten Facebookin Tykkää-painike, ja pienoissovelluksia, kuten Jaa-painike, tai interaktiivisia minisovelluksia, joita ajetaan sivustollamme ja sovelluksessamme. Nämä ominaisuudet voivat kerätä tiedot IP-osoitteestasi sekä millä sivulla käyt sivustollamme, ja ne voivat asettaa evästeen, jotta toiminto toimii oikein. Sosiaalisen median ominaisuudet ja pienoissovellukset ovat joko kolmannen osapuolen isännöimiä tai suoraan sivustollamme tai sovelluksessa isännöityjä. Vuorovaikutuksesi näiden ominaisuuksien kanssa on niitä tarjoavan yhtiön tietosuojakäytäntöjen alaista. Lisätietoa sosiaalisen median käytöstä palvelujemme kautta on evästekäytännöissä.