En utilisant Remitly, vous acceptez notre utilisation des cookies pour améliorer votre expérience.

NorvègeNorvègeNorvègeNOR
  • NorvègeNorvège
  • États-UnisÉtats-Unis
  • AustralieAustralie
  • AutricheAutriche
  • BelgiqueBelgique
  • CanadaCanada
  • DanemarkDanemark
  • FinlandeFinlande
  • AllemagneAllemagne
  • IrlandeIrlande
  • ItalieItalie
  • Pays-BasPays-Bas
  • EspagneEspagne
  • SuèdeSuède
  • Royaume-UniRoyaume-Uni
  • FranceFrance
FrançaisFR

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

Vennligst ta deg tid til å lese nøye igjennom følgende informasjon, slik at du får en fullstendig forståelse av våre synspunkter og praksis knyttet til dine personopplysninger, samt hvordan vi bruker dem. Hvis du ikke samtykker til punktene i disse retningslinjene, må du ikke skaffe deg tilgang til eller bruke våre Tjenester. Du må være over 18 år for å bruke Tjenestene. Vi anbefaler også at du laster ned og lagrer dette dokumentet på et trygt sted.

Ved å bruke dette nettstedet ( nettstedet ); mobilappen (vår app ) eller andre produkter og tjenester (samlet, Tjenestene ), godtar du praksisen beskrevet i disse Retningslinjene for personvern ( retningslinjene ).

1. OM DISSE RETNINGSLINJENE

Disse Retningslinjene, i tillegg til vår Brukeravtale (og andre brukervilkår nevnt i Brukeravtalen) gjelder for din bruk av Tjenestene, hvor Tjenestene gjøres tilgjengelig fra Nettstedet, Appen og når du har lastet ned eller strømmet en kopi av Appen på mobilen eller den håndholdte enheten ( Enheten ).

Disse retningslinjene ble sist oppdatert 31. juli 2018. Det gjelder for brukerne av våre Tjenester som er bosatt i det Europeiske Økonomiske Samarbeidsområdet (EØS).

Hvor vi bruker andre uthevede ord og uttrykk i disse Retningslinjene (som Avtalen , Profilen og Transaksjonen ), har disse den samme betydningen som oppgitt i Brukeravtale, med mindre vi har gitt en annen definisjon på dem i disse Retningslinjene.

  1. Om disse retningslinjene
  2. Hvem er vi?
  3. Hvem er vårt Personvernombud?
  4. Endringer i disse Retningslinjene
  5. Besøkende til Nettstedet (utenom abonnementer på Tjenestene)
  6. Abonnering på våre tjenester
  7. Brukere av LiveChat-tjenesten
  8. Barn
  9. Overføring av Personopplysninger utenfor EØS
  10. Dine rettigheter
  11. Hvordan beskytter vi dine Personopplysninger
  12. Direkte markedsføring
  13. Lenker til Tredjeparters nettsteder og Tredjepartstjenester

2. HVEM ER VI?

Personopplysninger gitt til eller innsamlet av våre Tjenester er kontrollert av Remitly UK Ltd som har kontorer i Welby House, 96 Wilton Road, London SW1V 1DW som er den Dataansvarlige ( Remitly , vi , oss eller vår ).

3. HVEM ER VÅRT PERSONVERNOMBUD?

Vi har utnevnt et Personvernombud ( DPO ) som du kan kontakte hvis du har spørsmål om disse Retningslinjene eller mener vi har brutt Personvernlovgivningen, «Data Protection Act 2018» og/eller EUs Personvernforordning (2016/679)( Personvernlovgivning ). Kontaktopplysningene til vårt Personvernombud er: Mr. Mark Doggett, Welby House, 96 Wilton Road, London SW1V 1DW; privacy@remitly.com.

4. ENDRINGER I DISSE RETNINGSLINJENE

Vi kan endre disse Retningslinjene når som helst, og når vi gjør det vil vi varsle deg ved å publisere en oppdatert versjon på Nettstedet og i Appen. Se igjennom Retningslinjene hver gang du utfører en Transaksjon da de kan ha blitt oppdatert etter at du først registrerte deg for Tjenestene våre, eller siden siste Transaksjon.

Hvis du ikke godtar disse Retningslinjene, eller eventuelle endringer, kan du avslutte Avtalen med oss og avslutte Profilen din ved å sende oss en e-post på service@remitly.com eller ringe oss på +47 800 25115.

5. BESØKENDE TIL NETTSTEDET (UTENOM ABONNEMENTER PÅ TJENESTENE)

_Personopplysninger vi samler inn: Vi samler inn informasjonskapsler og tilhørende teknologi. Se våre Retningslinjer for Informasjonskapsler.

_Bruk av dine personopplysninger: Se våre Retningslinjer for Informasjonskapsler.

_Deling av personopplysningene dine: Vi deler disse opplysningene med:

  • våre ansatte (men deres bruk vil begrenses til deres arbeidsoppgaver og plikter, og i samsvar med årsaken for behandlingen, som omfatter å gi kundestøtte og for feilsøking, datanalyse, testing, forskning, statiske formål og undersøkelser), og
  • vår leverandør av vertstjenester for å gjøre det mulig for dem å opprettholde og betjene våre Tjenester.

_Lagring av personopplysningene dine: Disse opplysningene lagres i tidsperioden omtalt i Retningslinjene for informasjonskapsler og vil slettes i etterkant. Men:

  • hvis vi er pålagt å lagre dem i lengre perioder, vil vi oppbevare dem i angitt perioder, og/eller
  • hvor opplysningene brukes i forbindelse med rettslige prosesser (inkludert mulige rettslige prosesser) vil de lagres hele perioden disse rettslige prosessene (og eventuell håndhevelse) foregår.

6. ABONNERING PÅ VÅRE TJENESTER

Personopplysninger vi samler inn : Når du abonnerer på Tjenestene våre:

  • Opprette en profil - du må dele e-postadressen din og opprette en passordprofil (vi vil ikke ha tilgang til, og vil derfor ikke dele, passordet ditt). Merk at du må opprette en Profil for å kunne utføre Transaksjoner,
  • Utføre Transaksjoner - du må oppgi følgende ekstra personopplysninger:
    • ditt navn, adresse, fødselsdato, telefonnummer, detaljer om finansieringsinstrument (enten debet-/kredittkort eller bankkontoopplysninger), og
    • hvis anmodet av oss, offentlig legitimasjon inkludert pass, førerkort, og/eller identitetskort i EØS, (samt bilde av deg selv med legitimasjonen din), sammen med adressebevis, og
    • informasjon om personen du sender penger til ( mottakeren ) slik at vi kan formidle pengeoverføringer, inkludert mottakerens: Fornavn og etternavn, adresse, telefonnummer (valgfritt), og mottakerens bankopplysninger, for å tillate dem å hente pengeoverføringen (dette kan være mottakerens bankopplysninger - hvis mottakeren får midlene direkte på bankkontoen, eller opplysningene til finansinstitusjonen - hvis alternativet for kontantutlevering er tilgjengelig),
  • Transaksjoner som oppfyller eller overstiger overføringsgrenser (se «overføringsgrenser»-fanen i Profilen din) i slike tilfeller må du også gi oss følgende personopplysninger: Detaljer om den siste Transaksjonen gjennomført hos oss (beløp og mottakerens opplysninger); betalingsmåten du skal bruke for Tjenestene; gjennomsnittlig overføringsbeløp; hvor ofte du planlegger å bruke Tjenestene våre; om du har planer om å sende til flere mottakere og fra forskjellige lokasjoner; relasjonen til mottakeren og årsaken for pengeoverføringen; ditt yrke; din arbeidsgiver, og bevis på hvordan du skal finansiere Transaksjonen (som kontoutskrift fra banken eller lønnsslipp).
  • Deltakelse i konkurranser, kampanjer eller undersøkelser - du må oppgi navn og e-postadresse (med mindre en undersøkelse er anonym).
  • Importere kontakter - vi kan gi deg muligheten til å importere kontakter* fra din Gmail, Yahoo Mail eller andre e-postleverandører, samt la deg oppføre dem manuelt for å invitere dem til å bli medlemmer av Tjenestene våre (vi samler ikke inn brukernavn og passord for e-postkontoen du ønsker å importere kontaktene fra, da du oppgir dem direkte til e-postleverandørene. Etter din godkjenning sender de oss e-postkontaktene dine).
  • Ved å bruke henvisningstjenesten på e-post for å fortelle en venn* om Tjenestene våre, må du oppgi vennens navn og e-postadresse.

* Før du gir oss tilgang til andre personers opplysninger, må du innhente deres forhåndssamtykke til å dele deres personopplysninger med oss, og vi vil varsle dem om at du har gitt oss kontaktopplysningene deres.

Hvor du har:

  • importert kontaktene dine, vil vi med din anvisning, sende en e-postinvitasjon og maksimalt én påminnelse på e-post som inviterer ham eller henne til å besøke Nettstedet vårt. Vi lagrer disse opplysningene kun med det formålet å sende denne e-posten, og/eller

  • henvist venner til oss, vil vi sende vennen din en automatisk e-post og en påminnelse som inviterer han eller henne til å besøke Nettstedet vårt. Vi lagrer disse opplysningene kun med det formålet å sende denne e-posten, og følge opp den henviste.

I begge tilfeller kan kontakter/venner til enhver tid BE OM Å FJERNE disse opplysningene fra databasen vår, og vi vil i alle tilfeller etterkomme slike anmodninger. Vi vil beholde en kopi av e-postadressene på en «utelukket liste» for å etterkomme slike ikke-kontaktforespørsler. De kan endre sine markedsføringsvalg til enhver tid.

I tillegg samler vi inn følgende opplysninger :

  • transaksjonslogger som inneholder opplysninger om Transaksjonen din (slike opplysninger gis også i form av en e-postkvittering som du mottar når du fullfører en Transaksjon), inkludert et unikt transaksjonsnummer som gir en kobling til hver Transaksjon,
  • pplysninger du gir oss når du kontakter kundeservice (vi vil også automatisk generere en kunde-ID for deg når du registrerer deg for Tjenestene slik at vi kan identifisere deg i CRM-systemet vårt),
  • pplysninger vi (lovlig) mottar fra tredjepartskilder som identitetsverifiseringstjenester, elektroniske databasetjenester, kredittrapporteringsbyråer, forretningspartnere, underleverandører for tekniske, betalings- og formidlingstjenester, annonseringsnettverk, og tjenesteleverandører av markedsundersøkelser,
  • følgende tekniske informasjon vil samles inn automatisk når du bruker Nettstedet eller Appen:
    • maskinvare og programvare du bruker når du får tilgang til Tjenestene (som kan omfatte type Enhet du bruker), en unik enhetsidentifikator (for eksempel, Enhetens IMEI-nummer eller mobilnummeret brukt av Enheten), IP-adressen din, informasjon om mobilnettverk, mobilens operativsystem, typen mobilnettleser du bruker, sidene du får tilgang til på Nettstedet, _og andre nettsteder du besøker før du får tilgang til Tjenestene våre
    • GPS-teknologi for å bestemme din nåværende plassering (noen av våre stedsbaserte Tjenester krever personopplysninger fra deg for å fungere. Hvis du ønsker å bruke denne funksjonen, vil du bli bedt om å samtykke til at opplysningene dine blir brukt til dette formålet)
    • din bruk av Tjenestene, inkludert hvordan du bruker Tjenesten og hvem du sender eller mottar penger fra, og
  • Informasjonskapsler (Se våre Retningslinjer for informasjonskapsler).

Bruk av dine persondata : Vi vil bruke disse opplysningene som følger:

  • primært for å overholde våre juridiske forpliktelser, spesielt i henhold til europeiske nasjonale lover som implementerer: Det fjerde anti-hvitvaskingsdirektivet (EU 2015/849), for eksempel, UK Money Laundering, Terrorist Financing and Transfer of Funds-regler fra 2017 (informasjon om Betaleren), det andre betalingsdirektivet (Payment Services Directive) (EU 2015/2366) som UK Payment Services Regulation 2017, samt EU Wire Transfer Regulation (2015/847), UK Proceeds of Crime Act 2002, UK Terrorism Act 2000, ulik sanksjonslovgivning i Storbritannia, EU og fra FN, og de ulike tilhørende forskriftsregler og veiledning i forbindelse med risikoundersøkelser, risikovurdering, svindel, finansiering mot terrorisme, regler mot hvitvasking av penger, forbrukervern og klagebehandling. Vi vil bruke de ovennevnte referansene til å oppfylle våre lovpålagte forpliktelser, med unntak av detaljene til personene du henviser til Tjenesten vår.
    Hvis du ikke gir opplysningene vi har beskrevet de avsnittene over, vil du ikke kunne gjennomføre Transaksjoner,
  • for å oppfylle en kontrakt - inkludert å kjøre konkurranser, kampanjer og undersøkelser - spesielt, ditt navn og e-postadresse.
  • Hvis du ikke oppgir disse opplysningene vil du ikke kunne delta i konkurranser, kampanjer eller undersøkelser (med mindre undersøkelsen gjennomføres anonymt),
  • for våre legitime interesser - spesifikt kontaktdetaljer, transaksjonsinformasjonspesielt og teknisk informasjon slik at vi kan:
    • be om kundetilbakemelding om, og for å hjelpe oss å forbedre, Tjenestene våre, og
    • markedsføre Tjenestene våre til deg,eller gjennomføre markedsundersøkelser, gitt at dine markedsførings- og kommunikasjonspreferanser i Profilen din lar oss gjøre dette
  • for våre legitime interesser - tekniske opplysninger om Enheten din slik at vi kan utføre forretningsmessig- og markedsføringsanalyser
  • for våre legitime interesser - når du har henvist en venn til oss eller instruert oss om å kontakte en importert kontakt, vil vi bruke deres navn og e-postadresse slik at vi kan markedsføre våre tjenester til dem (som beskrevet over), og
  • ditt samtykke - informasjonskapsler - se våre Retningslinjer for informasjonskapsler.

Vi vil ikke kontakte mottakerne dine med mindre du instruerer oss om å gjøre det eller for å fullføre en Transaksjon og/eller for å opptre i samsvar med våre juridiske eller rettslige forpliktelser. Disse opplysningene brukes kun for å fullføre din forespørsel eller for det formålet opplysningene er oppgitt for.

I forbindelse med aktivitetene over, kan vi utføre automatisert behandling og/eller profilering basert på dine interaksjoner med Tjenesten vår, Profilinformasjon og andre opplysninger du kan gi til oss fra tid til annen, i tillegg til opplysninger mottatt fra tredjeparter. I begrensede tilfeller kan automatiserte prosesser begrense eller suspendere tilgang til Tjenestene hvis prosessene påviser aktivitet vi mener utgjør en sikkerhetsrisiko eller annen type risiko for Tjenestene våre, brukerne eller tredjeparter.

For eksempel: De automatiserte prosessene kan fortelle oss at du bruker Tjenestene i et land hvor vi ikke har tillatelse til å drive virksomhet. Dette er viktig for å unngå at vi bryter lover ved å tilby Tjenestene våre.

Et annet eksempel er at vi kan bruke personopplysningene dine til å utføre legitimasjonskontroller. Det er også viktig da det hjelper oss å bekrefte hvem du er og hindre andre i å opptre som deg.

Deling av personopplysningene dine :

  • Alle opplysninger om deg og mottakeren vil deles med:
    • våre ansatte (men bruken begrenses til utførelsen av arbeidsoppgaver og i samsvar med årsaken for behandling, inkludert (i) for å behandle en søknad om å registrere og bruke våre Tjenester (ii) for å bekrefte din identitet (iii) for å behandle Transaksjonene dine (iv) for å spore, forbedre og tilpasse Tjenestene, innhold og annonsering (v) for å tilby Tjenestene og tilhørende kundeservice, og (vi) for feilsøking, dataanalyse, testing, forskning og statistiske og undersøkelsesformål),
    • andre selskaper i konserngruppen (hovedsakelig Remitly Inc, Remitly Global Inc., Remitly Global Operations Inc. og Remitly Nicaragua S.A.) for det formål å levere kundeservice og risikoundersøkelser,
    • vår leverandør av vertstjenester for å gjøre det mulig for dem å opprettholde og betjene våre Tjenester,
    • våre eksterne kundeserviceleverandører for å støtte våre kundeservicefunksjoner,
    • forskjellige tredjeparter som bidrar med verktøy for å drifte Tjenesten vår (inkludert e-post, meldingstjenester, dokumentstyring og fildeling),
    • tredjeparter ved et eventuelt salg, oppkjøp eller fusjon av deler av eller alle våre eiendeler hvis personopplysningene dine er en del av de overførte eiendelene (vi vil varsle deg i slike tilfeller, samt gi deg oversikt over alternativene du ha angående personopplysningene dine, ved å publisere et varsel på Nettstedet og i Appen).
  • Alle opplysningene dine (med unntak av informasjonskapsler) og mottakerens opplysninger vil deles med politiet, sikkerhetsstyrker, og håndhevelsesbyråer, kompetent myndighet mellomstatlige eller overnasjonale embetsmenn og organer, kompetente byråer og reguleringsetater (inkludert selvregulerende etater og ordninger) for å påse at vi overholder våre juridiske forpliktelser knyttet til klagehåndtering, forbrukerbeskyttelse, regler for betalingstjenester, svindel, anti-terroristfinansering og anti-hvitvasking_._
  • Alle opplysninger om deg (med unntak av informasjonskapsler) og mottakerens vil deles med:
    • eksterne advokater vi engasjerer fra tid til annen for å hjelpe oss å beskytte rettighetene, eiendom, eller sikkerheten til Remitly, våre kunder, leverandører, kontakter og andre (inkludert håndhevelse og forsvar av disse Retningslinjene), og/eller
    • eksterne revisorer som vi engasjerer fra tid til annen for utføre revisjonsoppdrag for oss
  • Alle opplysninger om deg (unntatt din kunde-ID og tekniske opplysninger om plasseringen din) og mottakeren vil deles med tredjeparts programvareleverandører som lar oss registrere opplysninger om hvordan du bruker våre Tjenester slik at vi kan forbedre Tjenestene våre og bistå i rettslige forsvar angående din bruk av Tjenesten.
  • Ditt navn, adresse, e-postadresse, fødselsdato, telefonnummer og debet-/kredittkort og bankopplysninger, teknisk informasjon om enheten og beliggenhet, Transaksjonsdetaljer og alle opplysninger om mottakeren vil deles med forskjellige granskningsorganer som vi engasjerer fra tid til annen for å hjelpe oss å overholde våre rettslige forpliktelser knyttet til risikoundersøkelser, svindel, anti-terrorfinansering og anti-hvitvasking.
  • Ditt navn, din adresse, og fødselsdato, mottakers navn og adresse kan deles med sanksjonskontrollører som vi fra tid til annen hyrer inn for å hjelpe oss med våre juridiske forpliktelser ihht til risikovurdering, svindel, sanksjonssamsvar, kontraterrorfinansiering og hvitvasking av penger.
  • Ditt navn, adresse, fødselsdato, telefonnummer, offentlig legitimasjon, og bilde av deg selv med legitimasjonen og mottakerens fødselsdato vil deles med forskjellige tredjeparter som vi engasjerer fra tid til annen for å hjelpe oss å overholde våre lovpålagte forpliktelser knyttet til «kjenn kunden din» (som bakgrunnssjekker, identitetsverifiseringstjenester/-databaser, regulatorisk rapportering, og autentisering av legitimasjon, validering og konvertering). For å bekrefte din identitet bruker Remitly tjenestene levert av Onfido. Onfido vil sjekke at identitetsdokumentene dine er gyldige, og også bekrefte at bildet ditt matcher bildet på dokumentene. Resultatene fra kontrollen vil deles med Remitly. Ved å fortsette å bruke Tjenestene våre, samtykker du i at dine bilde- og legitimasjonsdokumenter deles med Onfido for dette formålet, for at Remitly skal motta disse tjenestene fra Onfido, samt for å la Onfido opprettholde, beskytte og forbedre sine tjenester. En kopi av Onfidos Retningslinjer for Personvern finner du her
  • Ditt navn, adresse og debet-/kredittkort og bankopplysninger, transaksjonsreferanse, Transaksjonsdetaljer vil deles med våre betalingsformidlere for å behandle Transaksjonene dine.
  • Ditt navn, kunde-ID, teknisk informasjon om din enhet og stedsplassering, Transaksjonens referansenummer og opplysninger om mottakerens finansinstitusjon er standardinformasjon vi gir til våre distribusjonspartnere (som banken eller kredittkortutstederen og mottakerens bank), men distribusjonspartnere kan også be om (og vi må oppgi) din fødselsdato, adresse, telefonnummer, debet-/kredittkort og bankopplysninger, offentlig legitimasjon, samt mottakerens navn, adresse og telefonnummer.
  • Ditt navn, adresse, e-postadresse, fødselsdato (men kun for å sende gratulasjonsmeldinger), telefonnummer og debet-/kredittkort og bankopplysninger, teknisk informasjon om Enheten og stedsplasseringen, og transaksjonsreferansen vil deles med en tredjepartsleverandør som vi engasjerer med jevne mellomrom for å sende e-postbekreftelser av Transaksjonene dine (som vi er forpliktet til å gjøre) (hvis vi ikke sender disse selv).
  • Ditt navn og telefonnummer, Transaksjonsreferansen, og mottakerens navn og telefonnummer vil deles med en tredjepart som vi bruker for å sende bekreftelser på transaksjonene dine (som vi er forpliktet til å gjøre) på SMS.
  • Ditt navn, e-postadresse, adresse, telefonnummer, fødselsdato og debet-/kredittkort og bankopplysninger vil deles med en tredjeparts sporingsleverandør slik at vi kan opprettholde og forbedre vårt Tjenestetilbud.
  • Din kunde-ID vil deles med forskjellige tredjeparts programvareleverandører og -verktøy for å gjøre det mulig for oss å spore teknisk informasjon forbundet med ditt bruk av Tjenestene.
  • Enkelte kontaktdetaljer, transaksjonsinformasjon og teknisk informasjon deles med en tredjepartsleverandør som bistår oss med markedsføringsanalyser
    • Søker kundenes tilbakemeldinger på og hjelper oss å forbedre våre tjenester (blant annet via spørreundersøkelser; og/eller
    • Markedsføring av våre tjenester til deg eller å gjennomføre markedsundersøkelsermarkedsføringsanalyse.
  • Dine kontaktdetaljer blir delt tredjepart slik at de kan validere at disse kontaktdetaljene er korrekte.
  • Din e-postadresse, navn og telefonnummer vil deles med tredjepartsleverandører slik at de kan bistå oss med jevne mellomrom for å be om tilbakemelding fra kundene på Tjenestene.
  • Din e-postadresse og telefonnummer (og noen ganger også navnet ditt) vil deles med:
    • sosiale medieplattformer som leverer markedsføringstjenester til oss, og
    • tredjepartsleverandører slik at de kan bistå oss med å innhente tilbakemelding fra kunder på, og hjelpe oss å forbedre, Tjenestene våre (inkludert gjennomføringen av undersøkelser).

Lagring av personopplysningene dine :Vi vil kun lagre personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene vi innsamlet dem for, inkludert for å oppfylle juridiske, regnskapsmessige og rapporteringskrav. For å bestemme passende lagringstid av personopplysninger, vurderer vi (blant annet):

  • forpliktelser og/eller lagringsperioder pålagt oss av gjeldende lover og/eller reguleringsmyndigheter

  • mengde, natur og kategori av personopplysninger

  • den potensielle risiko for skade fra uautorisert bruk eller offentliggjøring av personopplysningene dine, og

  • formålene vi behandler personopplysningene dine for og om vi kan oppnå disse formålene med andre metoder.

Merk at ved å bruke Tjenestene samtykker du i at vi lagrer personopplysningene dine (inkludert data knyttet til Transaksjoner og vår innsamling og verifisering av din identitet) i over 5 år etter at vår juridiske avtale har opphørt. Dette er for å gjør det mulig for oss å påvise og forebygge svindel og/eller annen falsk bruk av Tjenesten.

7. BRUKERE AV LIVECHAT-TJENESTEN

Vi bruker en tredjepartsleverandør for å levere og støtte vår LiveChat-tjeneste som vi bruker til å svare på spørsmål om Tjenestene våre og bistå deg med nettstedfunksjonalitet.

Personopplysninger vi samler inn : Hvis du bruker LiveChat-tjenesten vil vi samle inn: Ditt navn, e-postadresse (valgfritt) og innholdet i LiveChat-økten.

Bruk av dine personopplysninger : Vi vil bruke disse opplysningene til å svare på spørsmålene dine.

Deling av personopplysningene dine : Vi deler disse opplysningene med:

  • våre ansatte (men deres bruk vil begrenses til deres arbeidsoppgaver og plikter, og i samsvar med årsaken for behandlingen, som omfatter å gi kundestøtte og for feilsøking, datanalyse, testing, forskning, statiske formål og undersøkelser), og
  • vår tjenesteleverandør for å la dem opprettholde og betjene vår LiveChat-tjeneste.

Lagring av personopplysningene dine : Vi vil kun lagre personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene vi innsamlet dem for, inkludert for å oppfylle juridiske, regnskapsmessige og rapporteringskrav. For å bestemme passende lagringstid av personopplysninger, vurderer vi (blant annet):

  • forpliktelser og/eller lagringsperioder pålagt oss av gjeldende lover og/eller reguleringsmyndigheter

  • mengde, natur og kategori av personopplysninger

  • den potensielle risiko for skade fra uautorisert bruk eller offentliggjøring av personopplysningene dine, og

  • formålene vi behandler personlige data og om vi kan oppnå disse formålene med andre metoder.

Hvis du har besøkt nettstedet vår, ber vi deg også legge merke til Besøkende til nettstedet ovenforr.

8. BARN

Vi ber om at personer under 18 år (som vi behandler som barn og mindreårige) ikke bruker Tjenestene eller sender personopplysninger til oss. Personer under 18 år kvalifiserer ikke for å bruke Tjenestene og hvis vi oppdager at noen under 18 år har registrert en Profil hos oss, vil vi slette den.

9. OVERFØRING AV PERSONOPPLYSNINGER UTENFOR EØS

Vi deler personopplysningene dine med Remitly-gruppen og med eksterne tredjeparter (kategoriene er referert i disse Retningslinjene). Dette kan innebære å overføre dine data utenfor EØS. Når vi overfører personopplysninger ut av EØS, vil vi sørge for tilsvarende beskyttelse av opplysningene. I visse tilfeller under Tjenesteytingen til deg, kan personopplysninger overføres til land som av Europakommisjonen anses å ha et tilstrekkelig beskyttelsesnivå for personopplysninger. I andre omstendigheter vil vi påse at minst én av de lovpålagte sikkerhetsforanstaltningene implementeres, som kan omfatte:

  • I situasjoner hvor vi kan overføre personopplysninger i Remitly-gruppen og til visse eksterne tredjeparter kan vi bruke spesifikke kontrakter godkjent av Europakommisjonen som gir personopplysninger tilsvarende beskyttelse som de har i Europa, eller

  • Hvor vi bruker eksterne tredjeparter basert i USA, kan vi overføre personopplysninger til dem hvis de er en del av EU-US Privacy Shield som krever at de tilbyr tilsvarende beskyttelse av personopplysninger som deles mellom Europa og USA.

10. DINE RETTIGHETER

I forbindelse med personopplysninger vi har om deg, har du rett til å:

  • få innsyn i personopplysningene dine og informasjon om vår behandling av personopplysninger
  • be oss om å korrigere personopplysninger vi har om deg hvis de er uriktige eller å fullstendiggjøre ufullstendige personopplysninger
  • be oss, under visse begrensede omstendigheter, om å slette personopplysninger eller opphøre med behandling.
  • motsette deg behandling av personopplysninger for direkte markedsføringsformål
  • motsette deg beslutninger basert på automatisert behandling, inkludert profilering
  • bekrefte om vår behandling av personopplysningene dine er berettiget på grunnlag av våre legitime interesser
  • be oss, under visse begrensede omstendigheter, om å begrense behandling av personopplysninger til lagring
  • be oss, under visse begrensede omstendigheter, om å overføre personopplysningene dine til en annen nettleverandør
  • forhindre behandling som kan forårsake skade eller bekymringer for deg og søke kompensasjon fra oss for skader du har pådratt deg som følge av vårt brudd på databeskyttelseslovgivning
  • varsles om brudd på personopplysningssikkerhet som sannsynligvis vil utgjøre en stor risiko for den registrertes rettigheter og friheterg
  • klage til ICO hvis du mener vi har brutt databeskyttelseslovgivning (kontakt ICO på ico.gov.uk).

Mottakerne har også rettigheter knyttet til personopplysningene vi behandler.

Hvis du (eller mottakerne dine) ønsker å utøve disse rettighetene, ta kontakt med privacy@remitly.com (vi kan be om at du/mottakeren verifiserer din/deres identitet - og at du samarbeider med oss for å bekrefte identiteten din). Merk at vi kan trenge personopplysninger for å gjøre det mulig å levere Tjenestene og/eller opplysninger du ber om, og dermed vil endringer du foretar i preferansene dine, eller begrensninger du ber oss om å pålegge bruken av personopplysninger, kunne påvirke informasjonen vi kan levere.

Merk at vi i visse tilfeller ikke kan stanse bruken av personopplysningene dine til tross for din anmodning om dette (for eksempel, hvor det er nødvendig fordi loven krever det eller vi har behov for å lagre opplysningene for reguleringsformål). I andre tilfeller, hvis vi stanser eller begrenser bruken av dine personopplysninger, vil vi ikke kunne levere våre Tjenester til deg, som å utføre pengeoverføringer. Vi vil gi deg beskjed dersom vi ikke kan oppfylle anmodningen fra deg, eller om hvordan anmodningen kan påvirke deg, når du kontakter oss.

11. HVORDAN BESKYTTER VI DINE PERSONOPPLYSNINGER

Vi bruker aksepterte bransjestandarder når vi beskytter opplysningene du sender til oss gjennom Tjenestene. Vi har implementert SSL (Secure Socket Layer) krypteringsteknologi for å beskytte sensitive opplysninger, som bankkontonummer, kredittkortnummer, fødselsdato og offentlig legitimasjonsnummer som overføres gjennom Nettstedet og/eller Appen. Vi krever også at det brukes sikkerhetsakkreditiver (som kan være et brukernavn og passord) fra hver bruker som ønsker å få tilgang til opplysningene på Nettstedet og/eller i Appen.

Hvis vi har gitt deg (eller du har valgt) sikkerhetsakkreditiver (som passord) for å få tilgang til visse deler av Tjenesten vår, er du ansvarlig for å holde disse detaljene konfidensielle og trygge. Men hvis du får tilgang til Tjenestene ved å bruke fingeravtrykket på enheten din (som gjennom Apple Touch ID) så bør du ikke la andre personer registrere fingeravtrykkene sine på den samme Enheten, da de kan få tilgang til Tjenesten og du kan pådra deg ansvar for deres handlinger. Men ingen overføringsmetode over Internett, eller elektroniske lagringsmedier, er 100 % sikker. Vi kan derfor ikke garantere absolutt sikkerhet og derfor skjer overføring av personopplysninger på eget ansvar. Hvis du har spørsmål om sikkerheten rundt Tjenestene våre kan du kontakte oss på service@remitly.com.

12. DIREKTE MARKEDSFØRING

Du har rett til å be oss om ikke å behandle personopplysningene dine for markedsføringsformål. Du kan utøve denne rettigheten til enhver tid ved å utføre «avregistrere»-handlinger som er tilgjengelig for deg (som ved å klikke på «avregistrere»-lenken i hver kampanjemelding vi sender deg på e-post). Vi vil etterkomme valget ditt og ikke lenger sende deg slik kommunikasjon. Merk at hvis du ber oss om ikke å kontakte deg på e-post for visse e-postadresser, vil vi sette en kopi av e-postadressen på en «utelukket liste» for å oppfylle din ikke-kontaktanmodning. Du kan endre dine markedsføringsvalg til enhver tid.

Du kan også kontrollere hvordan vi bruker personopplysningene dine som en del av Tjenestene (som hvordan vi kan kommunisere med deg) ved å bekrefte preferansene i Profilen din. Merk at ikke all kommunikasjon kan skrus av - for eksempel kan vi være pålagt å sende deg e-postmeldinger om Tjenestene våre for å overholde våre rettslige forpliktelser etter nasjonale lover og forskrifter etter implementering av det andre direktivet for betalingstjenester (Payment Services Directive) (Direktiv (EU) 2015/2366).

13. LENKER TIL TREDJEPARTERS NETTSTEDER OG TREDJEPARTSTJENESTER

Deler av Tjenesten bruker Google Maps, inkludert Google Maps API(er). Bruk av disse funksjonene er underlagt 'Google Maps' Tilleggsvilkår for bruk og Googles Retningslinjer for personvern. Ved å bruke Nettstedet og Tjenesten godtar du Googles Vilkår (som endres fra tid til annen).

Nettstedet og Appen inkluderer lenker til andre nettsteder som kan ha en personvernpraksis som avviker fra Remitlys. Hvis du sender personopplysninger til noen av disse nettstedene, kan opplysningene dine styres av deres retningslinjer for personvern, og vi tar ikke ansvar for disse retningslinjene eller personopplysninger som kan samles inn og behandles gjennom disse nettstedene og tjenestene (så som kontaktdata og data om stedsplassering). Vi oppmuntrer deg til å lese personvernreglene til andre nettsteder og programvareapplikasjoner nøye når du bruker eller besøker disse.

Disse Retningslinjene dekker ikke praksisen til tredjeparter som du kan samhandle med når du bruker Tjenestene, som mobiloperatøren eller andre brukere av Tjenestene. Du bør kontakte dem om personvernreglene deres før du oppgir personopplysningene dine.

Nettstedet og Appen inkluderer sosiale mediefunksjoner, som Facebooks Liker-knapp og tilleggsprogrammer, som Dele-knappen eller interaktive minipogrammer som kjører på Nettstedet og Appen. Disse funksjonene kan innhente din IP-adresse, hvilken side du besøker på Nettstedet, og sette informasjonskapsler for å påse at funksjonen fungerer skikkelig. Sosiale medieapper og tilleggsprogrammer er enten betjent av en tredjepart eller direkte på Nettstedet eller Appen. Dine interaksjoner med disse funksjonene styres av personvernreglene til selskapet som leverer dem. Mer informasjon om hvordan du skal bruke sosiale medier med Tjenestene vår finner du i Retningslinjer for Informasjonskapsler